Citizens' dialogue

Dialoguri cu cetățenii

9-10 OCTOMBRIE 2020

În ultimii 30 de ani, Internetul a devenit un bun utilizat de aproximativ jumătate din populația globului. În ciuda faptului că jumătate din lume este încă neconectată, impactul tehnologiei asupra societății este incredibil de mare. De aceea, este important ca cetățenii să fie consultați cu privire la viitorul internetului, iar actorii cheie ai procesului de reglementare a internetului să fie la curent cu părerile cetățenilor.

Tocmai acest lucru își propune să facă European Digital Digital Summit (EDYS), care se va desfășura anul acesta online între 8 și 10 octombrie 2020. Atelierele din zilele de 9 și 10 octombrie sunt dedicate exclusiv participanților români.

Teaser 1 RO.mp4

PROGRAM

09.10.2020 - 10.10.2020


10:00 - 10:30 Check in și înregistrarea participanților

10:30 - 11:00 Introducere și activități de cunoaștere

11:00 - 11:50 Eu și Internetul în contextul COVID-19

11:50 - 12:00 Pauză

12:00 - 13:30 Datele mele, datele tale, datele noastre/O sferă publică digitală puternică (workshopuri paralele)

13:30 - 14:15 Pauză de prânz

14:15 - 15:35 Inteligența artificială și Internetul cu și pentru cetățeni

15:35 - 15:45 Pauză

15:45 - 16:30 Concluzii și eliberarea e-certificatelor


Programul poate suferi modificări minore ce vor fi actualizate în această pagină | Fus orar: România


CE PRESUPUNE PARTICIPAREA LA ACESTE ATELIERE?

O dezbatere globală

peste 80 țări dezbat
viitorul internetului

5 Ateliere digitale

vor aborda principalele provocări ale Internetului

Ai un cuvânt de spus

prin chestionarele completate la fiecare atelier

e-Certificatul EDYS2020

îți conferă recunoaștere și apreciere pentru implicare

CRITERII DE ELIGIBILITATE

  • Cetățenie română

  • Este încurajată participarea cetățenilor indiferent de vârstă, ocupație sau educație.

  • Participanții nu trebuie să aibă cunoștințe anterioare despre subiectele care vor fi discutate în cadrul atelierelor.

ÎNSCRIERILE SUNT ÎNCHISE.

FACILITATORI WORKSHOP

Cristina BĂLĂCEANU

---------------------------------------

Cristina este Business Program Manager în cadrul companiei Microsoft Romania unde coordonează Strategia de Comunicare internă și o echipă de 90 de ambasadori Aspire din întreaga lume. Voluntar din fire, nu pierde nicio ocazie de a se implica în proiecte de voluntariat atunci cand nu este la birou . În prezent, Vicepreședinte în Consiliul Director GEYC, Cristina se va alatura anul acesta #EDYS20 în calitate de facilitator unde speră să creeze o experiență memorabilă participanților.

Tamara CEAICOVSCHI

---------------------------------------

Unde este schimbarea, comunicarea, oamenii activi și noi culturi de descoperit, acolo este și ea. Tamara, Vicepreședinte în Consiliul Director GEYC, booster al creativității și alumni a programului Support Moldova.

Andreea CHIȘ

---------------------------------------

Andreea este pasionată de antreprenoriat, psihologie și cultură organizațională. A lucrat în și pentru startup-uri, atât din România cât și din străinătate. Tocmai a început facultatea de psihologie din Cluj și în paralel lucrează la proiecte proprii care speră să prindă formă în viitorul apropiat. Are un interes aparte pentru partea de facilitare și speră să creeze un mediu constructiv de învățare în cadrul EDYS.

Alina DUMITRU

---------------------------------------

Absolventă a programelor #EFPM și #EFYL ale GEYC, Responsabil Comunicare al #EDYS18, Alina este actualmente Project Support Officer în cadrul Erasmus Mundus Association, Tânăr Ambasador European, bursieră Erasmus Mundus la University of Glasgow, Universitad de Barcelona și Erasmus Universitei Rotterdam unde studiază globalizarea, politici locale și industrii creative. Membră a Comunității GEYC din 2018.

George FARAUANU

---------------------------------------

George este în prezent Cofondator al start-up-ului Confidas, soluție care ajută antreprenorii să evite rău-platnicii. Urmând Facultatea de Drept, a sesizat de-a lungul timpului că anumite drepturi ale elevilor, ale studenților sau ale tinerilor din Constanța nu sunt respectate și a acționat mereu cu curaj pentru rezolvarea problemelor.

Daria IONESCU

---------------------------------------

Daria este o persoană energică și activă, pasionată de educaţia non-formală și de interculturalitate. Este membră a Comunităţii GEYC din anul 2016, absolventă a programului #EFYL și parte din grupul #GEYC10Changemakers, iar acum va fi unul dintre facilitatorii #EDYS20, după ce chiar acum 4 ani a participat pentru prima oară ca voluntar al comunităţii la ediţia din anul respectiv a aceluiași eveniment.

Alexandru LACHE

---------------------------------------

Alexandru, unul dintre changemakerii din cadrul GEYC, a fost de-a lungul timpului implicat în multe proiecte și organizații de impact pentru tineri. În prezent el este Președintele asociației studențești Voluntari pentru Idei și Proiecte, fiind unul dintre oamenii responsabili cu gestionarea efectelor pandemiei asupra mediului de voluntariat al studenților. Abia așteaptă să împărtășească din experiențele sale și să stârnească dezbateri la atelierele pe care le va facilita în cadrul #EDYS20!

Flavia MOCAN

---------------------------------------

Flavia este Marketing Specialist în cadrul companiei de software development Salt & Pepper din Cluj-Napoca. Când nu își folosește skill-urile la birou, încearcă să producă schimbări în jurul său prin voluntariat și implicare în proiecte sociale. Abilitățile în comunicare și experiențele anterioare în diverse ONG-uri i-au adus un loc printre cei 10 Changemakers numiți de GEYC. Anul acesta, Flavia se alătură #EDYS20 în calitate de facilitator.

Georgiana MOLDOVEANU

---------------------------------------

Georgiana este profesor de limba engleză de 9 ani și voluntar încă din liceu. Impreuna cu elevii de liceu a format grupul informal de inițiativă „Game Changers Campina”. Coordonează proiectul ESC cu grupul informal de inițiativă și proiectul de parteneriat strategic Erasmus+ pentru școală din Colegiul National Nicolae Grigorescu, Campina.

Claudiu ȘULEA

---------------------------------------

Claudiu este un growth consultant pentru diverse brand-uri și inițiative de pe piața antreprenorială românească, care momentan lucrează la un concept de turism sustenabil inovativ. În prezent este Vicepreședinte în Consiliul Director GEYC, delegat de tineret la UNITE 2030 și ambasador al organizației Forest Without Frontiers. Este un mare susținător al politicilor sustenabile, economiei creative și digitalizării.

Despre Cercetarea Globală „We, the internet”

Atelierele au rolul de a pune în discuție teme de actualitate privitoare la guvernanța internetului și de a strânge opiniile participanților prin chestionare specifice și se vor desfășura simultan în peste 80 de țări.

1 atelier va presupune discuții online facilitate, utilizând diferite instrumente digitale. O persoană va participa la toate atelierele programate într-o singură zi, ateliere în cadrul cărora vor avea un cuvânt de spus privind viitorul internetului prin completarea unui chestionar.

Datele colectate vor fi interpretate de către Missions Publiques și prezentate în cadrul Internet Governance Forum 2020, cea mai mare platformă mondială de discuții privitoare la Internet, organizată de ONU.