Media Corner

COMUNICAT DE PRESa


București, 30.06.2024

European Digital Youth Summit 2024


Tineri și lucrători de tineret din peste 15 țări discută la București despre participarea generațiilor tinere pentru un prezent și un viitor mai ecologic, mai digital și mai incluziv.



Group of the European Youth for Change - GEYC, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță organizarea celei de-a șasea ediții a European Digital Youth Summit în perioada 18-19 iulie în București.  


 Ediția a 6-a European Digital Youth Summit - EDYS24 își propune să aprofundeze discuțiile despre participarea tinerilor, prin activarea și încurajarea colaborării cu părțile interesate din comunitățile lor pe trei dimensiuni: verde, socială și digitală. Pe 18 iulie, EDYS24 va debuta cu trei vizite tematice, pe aceste trei direcții. Detalii pot fi consultate aici. 


Evenimentul principal va avea loc vineri, pe 19 iulie, la ARCUB Gabroveni, și își va atinge obiectivele prin:

- Un panel de discuții cu invitați care vor reflecta asupra provocărilor și eforturilor actuale în ceea ce privește cele trei direcții principale: digitalizare, mediu și coeziune socială. Profilul invitaților poate fi consultat aici. Discuțiile vor fi transmise în direct de G4Media.ro, prin parteneriatul din cadrul proiectului ENTR - ce urmează!.

- Trei ateliere paralele ce își propun să inspire, să împuternicească și să conecteze tineri, educatori, lucrători de tineret și alți stakeholderi. Descrierile celor trei ateliere pot fi consultate aici. 


  Înscrierile se mai pot realiza aici


Summit-ul face parte anul acesta din Seminarul cu același nume, parte din activitățile derulate în cadrul Acreditării Erasmus+ pentru anul 2023, fiind co-finanțat de Comisia Europeană. 


EDYS24 este organizat sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European.




„EDYS24 creează un spațiu creativ de reflecție și învățare cross-sectorială și intergenerațională asupra PARTICIPĂRII TINERILOR. Nu ne propunem să discutăm despre viitor, fără să facem un prim pas spre acțiune, pentru un prezent în care tinerii au oportunitatea și capacitatea de a co-crea soluții sustenabile, digitale și incluzive la provocările actuale.(Diana IONIȚĂ, Manager de proiect)



În anul 2010, GEYC a început ca una dintre primele comunități digitale din Europa, iar acum numără peste 5000 membri în România: tineri, lucrători de tineret și profesori. Obiectivul său este de a genera o schimbare prin valorificarea pe deplin a noilor tehnologii, explorarea noilor culturi și transformarea activă a ideilor în acțiuni. În ultimii nouă ani am lucrat împreună cu peste 100 de licee din România, peste 200 de organizații de tineret din Europa și peste 10000 de tineri români. Viziunea GEYC este de a reuni educația formală cu cea nonformală pentru a se completa una pe cealaltă și pentru a contribui la dezvoltarea completă a potențialului tinerilor.


Lansat de GEYC în 2014, EDYS este acum un eveniment bienal ce are ca scop crearea unui cadru de discuții despre cele mai actuale subiecte pentru tineri, într-un context în care tehnologiile digitale sunt în perpetuă schimbare. Prima ediție (2014) a abordat subiecte precum inserția profesională a tinerilor și antreprenoriatul, a doua ediție (2016) a adus în prim plan discursul instigator la ură în mediul online și implicarea tinerilor în comunitate, focusul ediției din anul 2018 a fost impactul proiectelor europene asupra tinerilor, în timp ce în 2020 am adus în prim plan consultarea cetățenilor cu privire la guvernanța internetului, iar în 2022 am participat la dezbaterea cu privire la viitorul mai verde, mai incluziv și mai digital al Europei, concluzionând cu o Cartă Albă adresată decidenților locali, naționali și europeni. 


ENTR - ce urmează! este un proiect jurnalistic finanțat de Comisia Europeană, o rețea de jurnaliști europeni din 8 țări care produce conținut multimedia în 9 limbi, pe teme legate de Europa, pentru rețelele de socializare. ENTR oferă un spațiu pentru discuții deschise despre prezentul și viitorul nostru comun, prezentând bogăția diverselor perspective din Europa.


Pentru detalii suplimentare despre eveniment, nu ezitați să ne contactați:


Ioniță DIANA

diana.ionita@geyc.ro