Media Corner

COMUNICAT DE PRESa


București, 30.06.2022

European Digital Youth Summit 2022


Tineri din peste 20 de țări discută la București despre un viitor mai ecologic, mai digital și mai incluziv al Europei.Group of the European Youth for Change - GEYC anunță organizarea celei de-a cincea ediții a European Digital Youth Summit în perioada 6-8 iulie în București și online.


Ediția a 5-a European Digital Youth Summit - EDYS22 își propune să aprofundeze discuțiile despre Viitorul Europei, prin activarea tinerilor și încurajarea colaborării cu părțile interesate din comunitățile lor.


Evenimentul principal va avea loc pe 7 iulie și își va atinge obiectivele prin:

- Un panel de deschidere cu invitați care vor reflecta asupra provocărilor și eforturilor actuale în ceea ce privește cele trei direcții principale: digitalizare, mediu și coeziune socială. Profilul invitaților poate fi consultat pe https://www.edys.eu/panel/speakers

- Un Hackathon Civic European, în care participanții vor putea lucra la soluții concrete pentru a aborda problemele identificate în timpul celor 18 Hackathonuri Civice Naționale, care, ulterior, vor fi incluse într-o Cartă Albă pentru a fi prezentate factorilor de decizie la nivel național și european.Summit-ul face parte anul acesta din Proiectul EuroChangeMakers (EuroCM), cofinanțat de Programul Europa pentru cetățeni al Uniunii Europene. EuroCM vine ca răspuns la provocările democratice actuale cu care se confruntă statele în ultimele luni în contextul pandemiei de COVID-19, care a avut un impact direct asupra posibilității de participare a cetățenilor.


EDYS22 este organizat sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European.
„EDYS22 creează un spațiu creativ de reflecție și dezbatere asupra Viitorului Europei. Ne propunem nu doar să discutăm despre un viitor mai digital, verde și incluziv, dar și să facem un prim pas spre acțiune, prin propunerea de soluții concrete la provocările actuale.

(Diana IONIȚĂ, Manager de proiect EuroChangeMakers, EDYS22)În anul 2010, GEYC a început ca una dintre primele comunități digitale din Europa, iar acum numără peste 5000 membri în România: tineri, lucrători de tineret și profesori. Obiectivul său este de a genera o schimbare prin valorificarea pe deplin a noilor tehnologii, explorarea noilor culturi și transformarea activă a ideilor în acțiuni. În ultimii nouă ani am lucrat împreună cu peste 100 de licee din România, peste 200 de organizații de tineret din Europa și peste 10000 de tineri români. Viziunea GEYC este de a reuni educația formală cu cea nonformală pentru a se completa una pe cealaltă și pentru a contribui la dezvoltarea completă a potențialului tinerilor.


Lansat de GEYC în 2014, EDYS este acum un eveniment bienal ce are ca scop crearea unui cadru de discuții despre cele mai actuale subiecte pentru tineri, într-un context în care tehnologiile digitale sunt în perpetuă schimbare. Prima ediție (2014) a abordat subiecte precum inserția profesională a tinerilor și antreprenoriatul, a doua ediție (2016) a adus în prim plan discursul instigator la ură în mediul online și implicarea tinerilor în comunitate, focusul ediției din anul 2018 a fost impactul proiectelor europene asupra tinerilor, în timp ce ediția din 2020 s-a axat pe subiectul guvernanței internetului.


Pentru detalii suplimentare despre eveniment, nu ezitați să ne contactați:


Alexandra PECA

alexandra.peca@geyc.ro